El 2022, es van desaprofitar a la UE al voltant de 132 quilograms (kg) d’aliments per habitant.
En total, la UE va generar 59,2 milions de tones de residus alimentaris, que inclouen parts comestibles i no comestibles.
Els residus domèstics van representar el 54% de tots els residus alimentaris, equivalent a 72 kg per habitant.
¡72kg poden ser 180 racions d’un menú saludable de dieta mediterrània!
El 46% restant van ser residus generats a l’alça a la cadena de subministrament alimentari:

– 19% per la fabricació de productes alimentaris i begudes (25 kg per habitant)
– 11% per restaurants i serveis d’aliments (15 kg per habitant)
– 8% al comerç minorista i una altra distribució d’aliments (11 kg per habitant)
– 8% a la producció primària (10 kg per habitant).
Descobreix els pròxims reptes en la reducció del malbaratament alimentari:
Reducing food waste in the EU: current challenges and future targets





